Beton


potporni-zid-74-ok-gradnjaBetonski i AB (armirano-betonski) radovi spadaju u grubo-građevinske radove. Ali, kako se Crna Gora nalazi u IX seizmičkoj zoni, oni svojom važnošću i obimom zaslužuju da se posebno istaknu.
Izvođači i investitori se na području Crne Gore, više nego na drugim mestima u okruženju, susreću se sa veoma strmim, čak nepristupačnim terenima. To je razlog što su AB potporni zidovi gotovo neizostavan deo svakog projekta i investicije. U praksi se dešavalo da potporni zidovi budu čak 20% celokupne investicije.
“O.K. Gradnja” je samo u 2012. Imala preko 1000 m3 betona ugrađenih u potporne zidove. Iskustvo, organizacija i oprema su ključne reči da bi se ostvarili ovakvi poduhvati.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://ok-gradnja.me/ok/sr/2014/03/31/beton/

Zanatski radovi

mozaik-15-carica-milicaZa svaki objekat su pravilno fundiranje i stabilnost konstrukcije najvažniji elementi. Nakon toga, dolazi hidroizolacija, kojoj posvećujemo izuzetnu pažnju jer objektu obezbeđuje funkcionalnost. Međutim, sav trud može biti uzaludan ako objekat, u konačnom izgledu ne odiše lepotom i elegancijom.

Za taj, finalni, izgled i za lepotu samog objekta zaduženi su ZAVRŠNI ILI ZANATSKI RADOVI. Osim što izvođenjem zanatskih radova objektu dajemo punu funkcionalnost, ujedno mu dajemo svojstven karakter i “dušu”.

 

Broj zanatskih radova je velik a neki se graniče sa umetnošću. Nabrojaćemo samo neke od njih : stolarski, bravarski, fasaderski, molerski, keramičarski, parketarski, gipsarski, limarski, itd.

Bilo da se radi o adaptaciji podkrovlja, izradi mozaika ili izgradnji nove konobe koja treba da ima izgled prastarog objekta, “O.K. Gradnja” ima rešenje. Osim vrsnih majstora u svojim redovima mi imamo dugogodišnju saradnju sa podizvođačima, zanatlijama, koji će svojim znanjem i iskustvom pretvoriti u stvarnost i vaše najsmelije zamisli. Nije bitno da li je u pitanju kamen, drvo ili cigla. Galerija slika ZANATI  Vam može dočarati deo naših mogućnosti.

 

Sa firmom “O.K. Gradnja” i G-dinom  Zavišin Srećkom, sarađujem od 2008. godine.  Saradnja je bila u dva navrata kao sa glavnim izvođačem  radova i u dva navrata kao sa glavnim nadzornim organom nad izgradnjom stambeno-poslovnim objektima u koje sam investirao.

Slobodan sam da kažem da izuzetno cenim stručnost i iskustvo G-dina Zavišina, kao i njegovu fleksibilnost i operativnost na gradilištu. Problemi  koje smo na gradilištu imali  rešavani su uvek na vreme i bez tenzija, što mi je kao invewstitoru ostavljalo puno vremena i prostora za ispunjavanje drugih obaveza koje prate sve investicije u građevinarstvu. Naglašavam da su objekti koje je izvela “O.K. Gradnja” izvedeni kvalitetno i u dogovorenom roku.

Bez rezerve bih svakom investitoru preporučio saradnju sa firmom “O.K. Gradnja”, bilo kao sa firmom koja izvodi radove bilo kao sa firmom koja daje nadzor nad objektima koji se izvode.

Novica Pejović
Kontakt: nolepejovic@hotmail.com

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://ok-gradnja.me/ok/sr/2014/03/30/zanatski-radovi/

Grubi građevinski radovi

bazen-djenovici-2-ok-gradnja

Pod “Grubim građevinskim radovima” podrazumevaju se: zemljani radovi i izrada konstrukcije objekta, tj. izrada nosivih delova objekta: temelja, zidova i ploča.

Zemljani radovi  obuhvataju: pripremu terena za gradnju, sječenje šiblja, ravnanje terena, iskop temelja i odvoz šuta.

Grubi radovi podrazumijevaju i armiračke i betonske radove. Osnovni AB (armirano-betonski) radovi odnose se na izradu temelja objekta, AB ploča objekta i potpornih zidova. U zavisnosti od projektovanog statickog sistema, betonska ploča može se izvesti kao puna ili kao LMT – Lako Montažna Tavanica, u sistemu “Fert” , “YTONG” ili u nekom drugom sistemu.

Potporni zidovi su veoma važan deo uređenja terena. U praksi, većina investitora podcenjuje  važnost ovog dela projekta kao i njegovu finansijsku vrednost.

Zemljani i AB radovi jesu grubi radovi u građevinarstvu, od čije kvalitetne izrade zavisi stabilnost i sigurnost objekta.

O.K. Gradnja d.o.o. Vam nudi usluge izvođenja grubih gra|evinskih radova kao i nadzora nad izvođenjem istih.

 

G-dina Zavišina poznajem od 2007. godine kada i počinje moja saradnja sa firmom “O.K. Gradnja”.

Firma “O.K. Gradnja” bila je glavni izvođač na dva stambena objekta u koje sam investirao. Svojom kreativnošću i iskustvom  G-din Zavišin je u mnogome doprineo sadašnjem izgledu  moje porodične vile na Žvinjama u Herceg Novom jer je bio uključen u fazu idejnog rešenja objekta i dao predlog osnovnog statičkog sistema objekta kao i njegovog fundiranja.

 Opuštena priroda G-din Zavišina sa jedne strane i 100% profesionalan pristup poslu sa druge strane su nešto što mora odgovarati svakom investitoru. Inventivnost i  rešavanje problema na gradilištu “u hodu”, bez zastoja u procesu rada  su dodatne vrline koje moram naglasiti.

Siguran sam da saradnja sa “O.K. Gradnjom” može doneti samo pozitivan skor.

 

Jovo Lekić, Herceg Novi
Kontakt: lekicd@t-com.me

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://ok-gradnja.me/ok/sr/2014/02/15/grubi-radovi-i-betoniranje/

Fasadereski radovi

8-fasadaFasaderski radovi spadaju u grupu ZANATSKIH RADOVA. Ali, kako ni jedan drugi element nema toliko uticaja na karakter Vašeg građevinskog projekta, moramo ih izdvojiti.

Zanatski radovi vezani za izradu fasade zavise od idejnog rešenja. To su obavezno molerski radovi a slede kamenorezački, bravarski, stolarski i limarski radovi.

Molerski radovi – Novi materijali i tehnologije pružaju širok izbor pri odluci o završnoj obradi fasade a kompjuterski određena nijansa boje može zadovoljiti i najprobiljivije investitore. O.K. Gradnja ima dovoljno skele i dobre majstore da može udovoljiti svakom zahtevu.

 

Kamenorezački radovi – Da li će fasada više ili manje biti pokrivena kamenom, stvar je idejnog rešenja tj. projekta. Takođe, veliki je izbor kako domaćeg tako i uvoznog kamena. Sa proverenim dobavljačima i izvrsnim majstorima O.K. Gradnja može udovoljiti svakom zahtevu.

 

Bravarski radovi – Ograde terasa i stepeništa čine većinu bravarskih radova na objektu. One mogu biti klasične-kovane ili od nerđajućih materijala. Sve, opet, zavisi od projekta i budžeta. “O.K. Gradnja” ima znanja i iskustva da može ispuniti svaki Vaš zahtev.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://ok-gradnja.me/ok/sr/2014/02/15/fasadereski-radovi/

Izgradnja bazena

Bazen

O.K. Gradnja d.o.o. se bavi kompletnim projektovanjem, izgradnjom, tehničkim opremanjem unutrašnjih i spoljašnjih bazena, bilo da su oni za privatnu ili javnu upotrebu.

Ukoliko želite bazen u svom domu, ili u svom dvorištu, obratite nam se. Mi ćemo uraditi sve što je potrebno da bazen postane stvarnost u Vašoj kući. Od faze idejnog rešenja bazena, izbora tehnologije izrade bazena, dodatne opreme za bazen, do redovnog održavanja Vašeg bazena.

Ovo je verovatno najatraktivnija, ali ujedno i najsloženija investicija. Ako se dobro isplanira i napravi, bazen će sigurno opravdati ulaganje, jer će bez sumnje postati centralno mesto porodičnih i društvenih okupljanja.  Za svaki bazen je važno da se oblik i veličina uklope u ambijent koji vas okružuje i da odgovara Vašim potrebama i životnom stilu. I naravno da se projektovanje i radovi povere stručnom timu, koji će, prateći Vaše želje, predložiti najbolja rešenja.

Sa novim materijalima i tehnologijom koju posedujemo možete mašti pustiti na volju.

Pravljenju bazena treba prići planski, razmišljajući unapred o svim detaljima kao što su blizina kuće, izgled dvorišta, konfiguracija terena … i naravno o finansijskim sredstvima koja ste spremni da izdvojite.

Ovo je verovatno najatraktivnija, ali ujedno i najsloženija investicija. Ako se dobro isplanira i napravi, bazen će sigurno opravdati ulaganje, jer će bez sumnje postati centralno mjesto porodičnih i društvenih okupljanja. Važno je da se oblik i veličina uklope u ambijent koji vas okružuje, da odgovara Vašim potrebama i životnom stilu i naravno da se projektovanje i radovi povjere stručnom timu, koji će, prateći Vaše želje, predložiti najbolja rješenja.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://ok-gradnja.me/ok/sr/2014/02/12/garancija-kvaliteta/

Hidroizolacija

Hidroizolacija OK Gradnja - Budva

Rešite se vlage jednom, zauvek! Ukoliko i Vi imate problema sa vlagom u stanu ili kući, i više ne znate šta da radite, onda ste na pravom mćestu!
Zaštita novih i sanacija postojećih (starih) objekata od vlage i prodora vode raznim materijalima i metodama izvođenja hidroizolaterskih radova je jedna od naših delatnosti.

Pojam hidroizolacije je širok. U zavisnosti od toga koliko želite da investirate u rešavanje vašeg problema sa vlagom i vodom, zavisi i kvalitet, odnosno dugotrajnost izvedenih radova.

Hidroizolacija u osnovi predstavlja različite tehničke postupke kojima štitimo sve one delove objekta ili zgrade koji su privremeno ili stalno pod utjecajem vode ili vlage, bez obzira na njihov izvor. Zato su odabir odgovarajućeg materijala, odnosno proizvoda, i pravilna ugradnja od presudnog značaja.

Jos jedna vrlo važna stvar: Ukoliko hidroizolaciju pojedinih delova objekta, koji su kasnije nedostupni (podrum,suteren, …) ne uradite kvalitetno i na vreme, finansijski efekat naknadnog  rešavanja problema po Vas može biti veoma bolan.

Моя работа заключается в том, чтобы обеспечить связь между инвестором из России и исполнителем из Черногории, а также гарантировать качество выполненных работ для инвестора и своевременные выплаты исполнителю заказа. Это не такая простая задача, как может показаться на первый взгляд, в первую очередь из-за большого количества непрофессиональных исполнителей с громкими словами, но слабыми на деле.
В лице компании „O.K. Gradnja“ я нашел надежного партнера. Квалификация, опыт, изобретательность и превыше всего профессиональное отношение к поставленной задаче и клиентам это основные отличия компании „O.K. Gradnja“. С уверенностью могу сказать, что это бы подтвердили мои клиенты Сергей Большаков с Сушчепана, для которого был разработан и исполнен проект уличного бассейна, и семья Ткаченко, которым компания „O.K. Gradnja“ обеспечила сухой дом, после неудачных попыток гидроизолирования другими застройщиками.
Г-н Завишин из „O.K. Gradnja“ попросил меня сделать отзыв о нашем совместном опыте работы, и выше сказанное это наименьшее, что я могу написать.
Со своей стороны я бы настоятельно рекомендовал инвесторам сотрудничать с компанией „O.K. Gradnja“.
Поленов Александр
В Герцег-Нови, 18/02/2014

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://ok-gradnja.me/ok/sr/2014/01/09/hidroizolacija/